Als ondernemer is het zaak dat jouw bedrijf goed zichtbaar is voor (potentiële) klanten. Dit kan met behulp van vlaggen en borden, maar ook met gevelreclame. Door een bord met de naam en het logo van jouw bedrijf aan de gevel van het pand te bevestigen, val je goed op. Veel ondernemers weten alleen niet precies hoe zij gevelreclame het beste aan hun pand bevestigen. Geldt dit ook voor jou? Wij zetten in deze tekst 3 manieren op een rijtje.

1. Spijkers of schroeven
De gevels van sommige bedrijfspanden zijn (gedeeltelijk) gemaakt van hout. In dat geval is het niet bepaald lastig om reclame aan de gevel te bevestigen. Spijkers bieden dan namelijk uitkomst. Je houdt het bord met de naam en het logo van jouw bedrijf tegen de gevel en slaat hem met spijkers vast. Helpende handen zijn in dat geval geen overbodige luxe, want het is belangrijk dat het bord recht hangt. Scheve gevelreclame is namelijk ook geen gezicht.

Als de gevel van jouw bedrijfspand van hout is, kun je gevelreclame ook bevestigen met behulp van schroeven. Met schroeven zorg je ervoor dat het bord vaak net wat beter vast zit dan met spijkers. Schroeven bieden daarnaast uitkomst als je gevelreclame op een stenen muur wilt bevestigen. Boor in dat geval eerst een gat in de muur, stop er een plug in en draai tot slot de schroef in het gat.

2. Lijm
Het bevestigen van gevelreclame met spijkers of schroeven brengt een aantal nadelen met zich mee. Allereerst ontstaat er schade aan de gevel. Als je het pand gekocht hebt, is dit geen probleem. Gaat het om een gehuurd pand? Dan is het niet wenselijk om schade aan te richten. Dit wordt vaak niet op prijs gesteld door de verhuurder. Mogelijk staat er zelfs wel in de huurovereenkomst dat je geen gaten mag boren in de muren. Een tweede nadeel is dat bevestigen met spijkers en schroeven je redelijk wat tijd kost.

Zoek je een makkelijke, snelle en goede manier om gevelreclame aan te brengen? Overweeg dit dan met behulp van lijm te doen. Omdat de reclame buiten hangt, moet je lijm gebruiken die bestand is tegen weer en wind. Standaard lijmen bieden in dat geval geen uitkomst. Gebruik daarom liever industriële lijm. Deze lijm is stevig en kan tegen vocht, waardoor jouw gevelreclame goed blijft hangen.

3. Tape
Gebruik je lijm voor het bevestigen van gevelreclame? Dan blijven er bij het verwijderen mogelijk lijmresten achter op de gevel. Zit je hier niet op te wachten? Dan biedt dubbelzijdig montagetape mogelijk uitkomst. Deze tape plakt aan beide kanten, waardoor je verschillende materialen makkelijk en snel met elkaar verbindt. Het merendeel van deze tape is vocht- en uv-bestendig, waardoor je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here