Een bezoekje aan de sauna is hartstikke gezond. Het verbetert een hoop lichamelijke, maar ook mentale problemen. Daarbij wordt je er ook nog eens erg schoon van.

 

In Finland gaan de mensen vaak dagelijks in de sauna. Als ze, om welke reden dan ook, een dag niet in de sauna kunnen, voelen ze zich niet schoon en lekker opgeladen en daar zijn goede redenen voor! Toch vind niet iedereen een dagje sauna fijn. Sommige mensen vinden het heerlijk, maar anderen zien het niet zitten om de hele dag in een wellnessresort door te brengen. Dat kan zijn omdat je het ongemakkelijk vind. Het kan natuurlijk dat je het niet fijn vind om zwetend en, meestal, naakt naast een paar onbekenden te zitten. Wil je toch graag in de sauna? Ga dan op badpakkendag, of koop, als je écht goed uit wilt pakken, een eigen sauna. Koop een Finse sauna bij Elite Wellness en geniet dagelijks van een heerlijke, warme sauna.

Gezonde huid

In een sauna is het warm. Hierdoor ga je zweten, openen je poriën zich en verwijden je bloedvaten. Al het vuil dat in je poriën vast zat en dat er niet uitkwam met het wassen komt door een saunabezoekje wel mee. Op die manier wordt je huid dus echt grondig gereinigd en voorkom je huidontstekingen.

Betere weerstand

De hitte van de sauna zorgt ervoor dat je lichaam meer witte bloedcellen aanmaakt. Deze cellen beschermen je lichaam tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten, waardoor je minder snel ziek wordt. Om voor een constante hoeveelheid aan witte bloedcellen te zorgen, is het belangrijk dat je regelmatig in de sauna gaat. Op die manier blijft het witte bloedcellen gehalte hoog.

Ontspanning

Het is heerlijk om even de sauna in te stappen en alles van je af te laten glijden. Maak je hoofd even helemaal leeg en denk even nergens meer aan. Zweet alles er even uit. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gewoon even lekker kunt ontspannen, maar ook dat je heel relaxed uit de sauna komt en je op een relaxte manier verder gaat met je dag. Zo verminder je stress.

Verbeterde ademhaling

Heb je astma of bronchitis en dus moeite met ademhalen? Ook dan kan de sauna je goed helpen. De doorbloeding die wordt verbeterd in de sauna zet namelijk ook je luchtwegen aan het werk. Hierdoor worden je slijmvliezen soepeler en raakt vastzittend slijm los.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here