Wanneer je eigenaar bent van een webshop loop je wellicht tegen de frustratie op dat er te weinig wordt verkocht. Steeds meer mensen kopen hun producten online, maar toch zijn er nog ontzettend veel webshops die te kampen hebben met te lage verkoopcijfers. Dit komt natuurlijk ook door het feit dat er steeds meer concurrentie is. Wanneer je het op de juiste manier aanpakt kan je alsnog meer omzet genereren met je webshop. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder. 

Bouw aan je klantrelatie 

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk dat je bouwt aan je klantrelaties, op een zo’n persoonlijk mogelijke manier. Hoe doe je dit? Door email marketing te gebruiken! E-mail marketing is namelijk een ontzettend goed kanaal om gepersonaliseerde berichten te sturen en ontvangen. De mogelijkheden zijn enorm en is één van de meest standvastige manieren van marketing. Dus doet jouw onderneming nog niet aan deze vorm van marketing? Start dan per direct! 

Zorg dat je vindbaar bent in Google 

Als je niet goed vindbaar bent in Google, ben je ook niet goed vindbaar voor je potentiële klanten. Google is en blijft nog steeds het meest gebruikte zoekmachine. Zorg er daarom voor dat je website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Denk hierbij aan je SEO strategie. Houd hierbij rekening met de drie pilaren van SEO; Techniek, Autoriteit en Content. 

 

Voer naast je SEO strategie ook verschillende SEA campagnes uit. Dit noemt men ook wel zoekmachine adverteren. Op deze manier maak je je website beter vindbaar in Google voor je potentiële klanten omdat je bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Uiteraard betaal je hier wel voor, maar wanneer je jouw campagnes goed inricht haal je er uiteindelijk meer uit dan dat je erin stopt. 

Werk met kortingscodes

Wanneer jouw klanten voornamelijk in Nederland zijn gevestigd, is het belangrijk om te werken met korting. Nederlanders houden nou eenmaal van korting. Daarnaast is een kortingsactie een goede manier om je klanten te stimuleren om eerder over te gaan tot aankoop. Zorg ervoor dat je kortingsactie eruit springt. Een korting van 5% is minder aantrekkelijk dan een korting van 20%. Het moet natuurlijk niet ten koste gaan van je marge, maar wanneer je veel wilt verkopen zou je toch het een en ander moeten inleveren. 

Vraag om reviews 

Als je een goede review hebt ontvangen van een klant, vraag dan of hij of zij deze review ook online wil plaatsen. Op deze manier kunnen andere mensen zien dat je een betrouwbare verkoper bent. Opmerken en reviews zijn ontzettend veel waard binnen de wereld van online marketing. Ze helpen andere mensen namelijk bij het maken van een keuze. Zorg er wel voor dat je klanten een eerlijke review plaatsen, want mensen merken het echt wel wanneer een review niet oprecht is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here