Heb je een hond thuis? Dan moet je hier hondenvoer voor kopen. Net als mensen moeten honden namelijk ook eten om gezond te blijven. Gelukkig is het niet bepaald lastig om hondenvoer te vinden. In de gemiddelde dierenwinkel bieden ze namelijk voer voor vrijwel iedere hond aan. Toch moet je niet lukraak een voersoort kiezen. Niet alle voer is namelijk geschikt voor iedere hond. Om jou een handje te helpen zetten we hieronder wat aandachtspunten voor nieuw hondenvoer op een rijtje.

1. Let op de voedingsstoffen
Als je al jarenlang hetzelfde hondenvoer gebruikt, koop je dit waarschijnlijk blindelings. Ben je op zoek naar nieuw hondenvoer? Dan raden wij je aan niet lukraak een zak uit te kiezen. Nee, want mogelijk zijn de nieuwe brokken niet geschikt voor jouw hond. Richt je daarom altijd eerst tot de ingredi├źnten. Kijk bijvoorbeeld welke voedingsstoffen het nieuwe voer bevat. Koop altijd hondenvoer dat voldoende vitaminen, mineralen en vetten bevat.

2. Kijk goed naar jouw hond
Aan de buitenkant van de zak kun je niet altijd zien of nieuw voer goed voor jouw hond is. Stap je over op nieuw voer? Dan raden wij je aan om jouw hond de komende tijd extra goed in de gaten te houden. In sommige gevallen kun je namelijk aan het uiterlijk van het dier zien of de voeding al dan niet goed voor hem is. Huidklachten bij een hond kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van verkeerde voeding. Je herkent dergelijk klachten vaak aan overmatig krabben en likken aan de huid. Doet jouw hond dit? Kies dan voor hondenvoer dat de huid en vacht van jouw huisdier ondersteunt.

3. Ga niet op de prijs af
De prijs van hondenvoer loopt nogal uiteen. Als je uit voer van verschillende prijzen kunt kiezen, neig je mogelijk naar de goedkoopste. Begrijpelijk, maar dit is niet altijd de beste optie. In goedkoop hondenvoer zitten namelijk niet altijd alle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor jouw hond. Dit kan van invloed zijn op de gezondheid van het huisdier. Kijk daarom liever naar de kwaliteit van het voer en laat je niet (te veel) leiden door de prijs.

4. Stap niet direct over naar een andere brok
Krijg je een puppy in huis? Dan begin je waarschijnlijk met puppybrokken. Na verloop van tijd stap je over op voer voor volwassen honden. Doe dit nooit van de ene op de andere dag. Jouw hond is immers niet gewend aan de nieuwe brok, waardoor hij deze mogelijk niet eet. Stap daarom geleidelijk over. Dit kun je het beste doen door het oude voer met het nieuwe voer te mengen. Voeg in het begin een klein beetje nieuw voer toe en vergroot dit deel steeds meer. Zodoende raakt jouw hond gewend aan het nieuwe voer en eet hij het straks zonder problemen op.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here