Barbecueën, de meeste mensen zijn er dol op. Niet gek dat de barbecue in de zomermaanden in menig tuin aangestoken wordt. Je kunt met jouw eigen huishouden gaan barbecueën, maar je kunt ook vrienden, familie of de buurt waarin je woont uitnodigen. Ben je van plan een barbecue te organiseren? Dan wil je dit ongetwijfeld zo goed mogelijk aanpakken. Daarom zetten wij hieronder een aantal zaken op een rijtje die je absoluut niet mag vergeten.

Bestel het vlees op tijd
In de zomermaanden barbecueën er behoorlijk wat mensen. Als je met een klein gezelschap gaat eten, kun je jouw vlees in de plaatselijke supermarkt kopen. Toch is niet iedereen gecharmeerd van dit vlees. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je bbq vlees bestellen bij een slager of cateringbedrijf. Ben je dit van plan? Bestel dan (ruim) op tijd. Deze bedrijven moeten het vlees namelijk nog bereiden en dat kost tijd. Neem je pas vlak voor de barbecue contact op met het bedrijf in kwestie? Dan kan het zijn dat een slager of cateraar jouw bestelling niet op tijd klaar heeft.

Denk niet alleen aan het vlees
Vlees is voor veel mensen het belangrijkste bij een barbecue. Komen er meerdere gasten? Dan raden wij je aan niet alleen vlees te kopen. Niet iedereen houdt er namelijk van om alleen maar vlees te eten tijdens een barbecue. Veel mensen vinden het namelijk ook lekker om een stokbroodje en wat salade te eten. Dergelijke zaken mogen daarom ook niet ontbreken als je een barbecue organiseert. Vergeet ook de sauzen niet. Met en sausje maak je een stuk vlees namelijk pas echt compleet.

Zorg dat er voldoende te eten is
Als je een barbecue organiseert, wil je niet dat halverwege het feest alle eten op is. Zorg er daarom voor dat er voldoende eten is. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen hoeveel zij moeten bestellen. Geldt dit ook voor jou? Stel dan eerst een lijst op met de personen die je hebt uitgenodigd voor jouw barbecue. Als je het vlees bij een cateraar bestelt, kun je het aantal personen doorgeven. Het bedrijf zorgt er vervolgens voor dat er voor iedereen voldoende te eten is. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor weinig tot geen voedsel verspilt.

Barbecue huren?
Heb je zelf geen barbecue in huis? Dan betekent dit niet dat jij geen bbq feest kunt geven. Nee, want je kunt tegenwoordig namelijk ook een barbecue huren bij een cateraar. Hier betaal je weliswaar voor, maar een bbq huren brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Zo bieden veel cateraars jou de mogelijkheid om er borden en bestek bij te bestellen. Zodoende weet je dat iedereen een eigen bord en bestek heeft. Bij sommige cateraars kun je de barbecue, borden en bestek zelfs smerig inleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here