Het is niet meer dan logisch dat je voor het realiseren van een bepaalde vloer in je woning een keuze kan maken tussen een groot aantal verschillende mogelijkheden. De zogenaamde gietvloer is één van die mogelijkheden. Voor zo’n vloer geldt dat ze zoals de naam al aangeeft wordt gegoten. Dit kan in verschillende vormen zijn waardoor ook de prijs van deze vloer behoorlijk kan verschillen. Indien ook jij graag een dergelijke vloer in je huis wenst te realiseren zal je tot de vaststelling komen dat er enkele keuzes zijn die gemaakt moeten worden. Wil je graag weten welke keuzes dit nu precies zijn en vooral hoe interessant zo’n type vloer nu eigenlijk is? Blijf dan vooral verder lezen!

Een gietvloer kan eenvoudig worden gerealiseerd

Voor gietvloeren geldt dat ze op verschillende manieren kunnen worden gerealiseerd. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld kiezen voor het realiseren van een zogenaamde PU gietvloer. Daarnaast is het echter ook mogelijk om te kiezen voor een epoxy variant. Kenmerkend voor gietvloeren is dat ze (afhankelijk van het type vloer) zowel te realiseren zijn in een nieuwbouw als bij een renovatieproject. Beschikt je woning dus met andere woorden al over een bestaande vloer, maar wil je daar graag een nieuwe afwerkingslaag overheen leggen? Dan is dat zeker mogelijk.

Naast bovenstaande is het ook interessant om te weten dat je een gietvloer doorgaans zonder probleem kan combineren met vloerverwarming. Heel wat mensen vinden deze vorm van verwarming tegenwoordig de beste keuze waardoor ze ook daar graag rekening mee willen houden.

Zowel geschikt voor privé als zakelijke omgevingen

De gietvloer kan in de praktijk tot haar recht komen in de meest uiteenlopende omgevingen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ze in je woning te realiseren, maar is ze natuurlijk ook al vele jaren te bewonderen in menig aantal productie-omgevingen. Niet alleen in fabrieken, maar ook in bijvoorbeeld magazijnen of andere opslagplaatsen wordt dit type vloer ontzettend vaak gebruikt. Hoe dan ook, zowel wanneer je nog op zoek bent naar een vloer om te plaatsen in je privé woning als wanneer je graag een nieuwe vloer in je bedrijf wenst te realiseren is dit exemplaar een goede keuze.

Een gietvloer is ontzettend onderhoudsvriendelijk

Het is vanzelfsprekend dat de vloer zowel in privé als in zakelijke omgevingen een grote oppervlakte in beslag neemt. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om te kiezen voor het realiseren van een vloer die over onderhoudsvriendelijke eigenschappen beschikt. Dat lijkt een voor de hand liggende keuze, maar in de praktijk blijkt het er toch één te zijn die vaak over het hoofd wordt gezien door veel mensen. Voor een gietvloer geldt dat ze beschikt over een naadloos karakter. Het naadloze karakter heeft als gevolg dat ze niet alleen voorkomt dat je, je pijn doet aan de groeven of voegen, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat vuil niet over de mogelijkheid beschikt om zich daarin te manifesteren. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een vloer die je altijd in een handomdraai kan schoonmaken? Ook dan is de gietvloer ongetwijfeld wat voor jou!

Bezoek onze website voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here