Veel mensen kiezen voor keramische tegels op de vloer en wand. Niet zo vreemd, want deze vorm van bekleding brengt veel voordelen met zich mee. Met de laatste technologieën is  het mogelijk om vele verschillende looks te creëren die de tegels een unieke en veelzijdige uitstraling geven. Er is een enorme keuze aan diverse kleuren, patronen en structuren waardoor je echt alle kanten op kunt. Voor elke smaak en interieur is er wel een passende look te vinden. Keramische tegels worden al jarenlangs binnenshuis gebruikt en zijn de favoriet van velen. Maar wat zijn nu de laatste trends voor een unieke uitstraling van jouw woning? Lees hierover meer in deze blog.

Unieke marmerlook tegels voor iedere ruimte

Marmerlook tegels mogen zeker niet ontbreken in het rijtje van populaire trends. Deze look is al een aantal jaren op de markt en is nog steeds erg geliefd om het interieur mee te verfraaien. Marmerlook houdt in dat het effect van marmersteen wordt nagebootst. Dezelfde vloeiende lijnen en natuurlijke kleuren zie je terug. Er zit veel nuanceverschil in de kleuren, wat een mooi effect geeft. Ook hoef je niet bang te zijn voor een eentonig geheel, omdat de fabrikanten verschillende prints met marmerlook maken. Dit zorgt ervoor dat je niet snel hetzelfde patroon tegenkomt. In tegenstelling tot echt marmer, zijn deze goed te betalen, zodat iedereen ongeacht het budget het luxe gevoel van marmer in huis kan halen.

Het voordeel van de marmerlook is dat ze mooi staan in iedere ruimte. Ze worden vaak gebruikt in  de keuken als vloer- of wandtegel, maar ook in de badkamer staan ze erg stijlvol. Met verschillende kleurschakeringen is er genoeg te kiezen voor elke gewenste uitstraling. Zo ga je bijvoorbeeld voor een lichte tint zoals gebroken wit of beige, met donkere aders voor een mooi contrast. Ook wordt er vaak gekozen voor een donkere tegel zoals zwart met witte vloeiende lijnen. Deze tegel geeft een knusse en stijlvolle uitstraling aan jouw badkamer en gaat erg goed samen met witte (badkamer)meubels.

Natuursteenlook tegels voor een natuurlijke uitstraling

Net als de marmerlook, zijn de natuursteenlook tegels ook een trend die steeds door blijft groeien. Waar deze steenlook voorheen vooral werd ingezet in de horeca en andere commerciële projecten, is  deze trend ook overgewaaid naar de particuliere sector. Met deze tegels heb je wel de voordelen, maar niet het prijskaartje van natuursteen. Deze steen is namelijk erg kostbaar en bewerkelijk. Keramische tegels zijn echter makkelijk om op grote schaal te produceren, en tegelijkertijd is een zeer goede kwaliteit te garanderen. Deze tegels zijn onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Door het glanzende oppervlak zijn ze eenvoudig schoon te maken, waardoor ze erg geschikt zijn voor in de keuken of badkamer. Er zijn vele afwerkingen te verkrijgen van natuursteenlook, waardoor je een bijzonder effect kan creëren in jouw woning.

Een kunstig tegeltje

Wordt jij blij van een vintage look? Met Portugese tegels breng je een echt Mediterraans sfeertje in huis. Voorzien van levendige patronen en kleuren, zijn deze tegels een echte blikvanger in iedere woonruimte. Ze zijn een bijzondere aanvulling in oude herenhuizen of karakteristieke panden. Maar ook in een moderne woning komt deze vrolijke tegel goed tot zijn recht. Kijk voor meer informatie op https://www.tegelsenlaminaat.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here