De meeste mensen doen het wel eens: tweedehands spullen kopen. Of dat nou via vrienden of familie gaat, via een tweedehands platform of zelfs bij een tweedehandswinkel, het maakt niet uit. Vaak vind je er de beste koopjes. Toch zijn er nog een hoop mensen die niet aan tweedehands spullen moeten denken. Het is daarom goed om de voordelen van tweedehands spullen kopen op een rijtje te hebben. Wil jij daarom weten hoe tweedehands spullen je koopgedrag kunnen verbeteren, lees dan verder.

 

Geld besparen

Vrijwel het simpelste en beste voordeel is dat je met het kopen van tweedehands spullen geld bespaart. Het is dan ook een misverstand dat tweedehandsspullen alleen voor mensen zijn die minder te besteden hebben. Vaak gaat het namelijk om goede spullen en wanneer je die voor een lagere prijs kan aanschaffen, dan is dat mooi meegenomen. Iedereen wil graag wat meer geld aan het einde van de maand overhouden. Vaak kun je een goede deal vinden als het gaat om specifieke spullen. Neem nou een bakkerskast, die nu populair zijn. Die kun je voor een goede prijs vinden wanneer je energie in de zoektocht stopt. En dit geldt voor meer items; het kopen van tweedehands spullen kost misschien wat meer tijd, maar je houdt wel meer centen over aan het einde van de maand.

 

Beter voor het milieu

Je zou kunnen zeggen dat dit een indirect voordeel is en dat is ook wel een beetje zo. Maar indirect of niet, milieuverantwoordelijkheid is een belangrijk thema en dat wordt met het kopen van tweedehands spullen wel gerealiseerd. Om een simpel voorbeeld te geven; de productie van spijkerbroeken is erg vervuilend, als iedereen tweedehands spullen koopt hoeft theoretisch gezien maar voor de helft zoveel geproduceerd te worden. En dat zou een enorme impact op het milieu hebben. In de realiteit gaat het anders. Maar, duurzaamheid begint bij jezelf en daarmee bij tweedehands spullen.

 

Niet verkrijgbaar? Tweedehands

Het zou kunnen dat je een product zoekt dat je erg graag wilt maar niet meer nieuw geproduceerd wordt. Tweedehands is dan een logische en goede oplossing. Stel je zoek een specifieke Ikea schoenenkast, echter is deze vorige zomer uitverkocht en uit productie gegaan, dan zou je kunnen kijken of je tweedehands deze kast kan vinden. Je bespaart misschien ook nog geld.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here