Ben jij op zoek naar een rijschool Hoorn? Dan wil je natuurlijk een school uitkiezen waar je je op je gemak voelt, waar je waar krijgt voor je geld en waar je de grootste kans maakt om te slagen. De prijs per les is dan een punt wat veel later aan bod komt. Want als je direct de goedkoopste rijschool Hoorn uitkiest, maar je slaagt niet in één keer, dan ben je op de lange termijn alsnog meer geld kwijt dan gepland. Het is dus zaak om niet naar de prijs te kijken, maar naar de kwaliteit van de school. En dat doe je met de onderstaande handige 4 tips.

1.      Kies een rijschool in Hoorn met bevoegde instructeurs

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is wel belangrijk dat de rijschool alleen werkt met bevoegde rijinstructeurs. Het is niet verstandig om daar automatisch van uit te gaan. Niet iedereen in Nederland mag zomaar rijles geven er is een certificering die gehaald moet worden voordat iemand bevoegd is om rijles te geven. Deze certificering is 5 jaar geldig. Wil je weten of jouw instructeur bevoegd is, vraag hem of haar dan naar de WRM-pas of controleer dit online.

2.      Vraag naar de lesovereenkomst

Wat gebeurt er als jij je les op het laatste moment moet afzeggen? Hoe zit dat als de instructeur om de één of andere reden niet kan? Dit zijn zaken die zijn vastgelegd in de lesovereenkomst en die duidelijkheid scheppen. Het is dus belangrijk om een rijschool Hoorn te kiezen die een dergelijk document hanteert. Zorg ervoor dat alle partijen hem lezen en ondertekenen.

3.      Kies een rijschool met een hoog slagingspercentage

Aan het slagingspercentage van een rijschool Hoorn kun je zien hoeveel van de leerlingen die examen hebben gedaan de eerste keer geslaagd zijn. Dit percentage vertelt je over de kwaliteit van de lessen en de rijschool, maar ook over hoe goed je op het examen wordt voorbereid en of je op het juiste moment naar het examen wordt gestuurd. Kies daarom een rijschool Hoorn met een slagingspercentage van meer dan 55%. Dit moet gemeten zijn over minimaal 20 leerlingen. Je weet dan dat je kans van slagen groter is omdat je goed voorbereid en op het juiste moment het examen in gaat.

4.      Geen rijschool zonder tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een soort proefexamen. Het is een generale repetitie van wat jou zo meteen te wachten staat. Dat helpt jou bij je voorbereiding, maar het geeft je rijschool Hoorn een goed idee van hoe klaar je bent voor het examen. Ze kunnen zien waar je nog ondersteuning nodig hebt en waar je in uitblinkt. Een tussentijdse toets is voor zowel jou als je rijinstructeur bijzonder nuttig. Het is dus verstandig om een rijschool Hoorn te kiezen die deze toets afneemt.

Door deze aandachtspunten te hanteren bij je selectie en vervolgens de prijzen te vergelijken betaal je nooit te veel voor je rijlessen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here