Vaak zie je op internet wanneer je op zoek bent naar meer informatie over haartransplantatie alleen maar foto’s van mannen. Dit is omdat zij het vaker te verduren hebben met kaalheid. Vaak is dit genetisch bepaald en komt het dus meer voor bij mannen, maar vergis je niet. Het kan ook zeker voorkomen bij vrouwen. Haar is gevoelig voor testosteron, en als je gevoeliger haar hebt dan heb je dus meer kans op haaruitval. Maar toch zijn er oplossingen zoals haartransplantatie om dit tegen te gaan.

Het kan je een stuk zelfverzekerder maken wanneer je haar er beter uit ziet. Waardoor je uiteindelijk lekkerder in je vel zit. Toch is een transplantatie ook iets wat vrouwen kunnen doen om bijvoorbeeld een volumeboost te geven aan hun haar of om plekken die wat dunner ogen iets dikker te maken. Het fijne van deze ingreep is het de prijzen niet al te hoog zijn en de resultaten permanent zijn.

Haaruitval door gebruik van medicatie

Een haartransplantatie wordt meestal ingezet voor esthetische doeleinden, maar wanneer je bijvoorbeeld medicatie hebt gebruikt voor een langere periode waarbij een van de bijwerkingen haaruitval is, is het fijn dat deze optie er is om je haar weer sterker te maken. Het is helaas niet mogelijk om haarzakjes te gebruiken bij een haartransplantatie van een donor. Omdat het niet lichaamseigen is stoot je lichaam de haarzakjes direct af. Tenzij je een eeneiige tweeling bent. Dan is er meer kans dat de haarzakjes niet worden afgestoten omdat er meer DNA wordt gedeeld. Er kunnen verschillende factoren zijn die ervoor zorgen dat je haaruitval hebt, niet alleen door gebruik van medicatie maar bijvoorbeeld ook bij alopecia areata. Bij deze ziekte krijg je kale plekken wat natuurlijk best als een shock ervaren kan worden. Mocht je je nog niet comfortabel voelen bij een permanente ingreep zoals een haartransplantatie kun je een bepaald kapsel proberen.

Nog niet klaar voor haartransplantatie

Niet alleen maar omdat het een ingreep is kan het eng zijn, maar bijvoorbeeld ook omdat je te jong bent kan het zijn dat je nog even wilt wachten met een behandeling. Wat dus zou kunnen helpen als tijdelijke oplossing is een kapsel dat zo geknipt is dat het de kale plekken maskeert. Maar wat ook zou kunnen is oogschaduw gebruiken als de plekken niet te groot zijn om het minder op te laten vallen. Wat ook nog zou kunnen is een micro haarpigmentatie, dit lijkt op een tatoeage. Met kleine naalden wordt er kleur toegevoegd aan de kale plekjes en kan het zo aangebracht worden dat het lijkt op iets van textuur. Een andere optie is het gebruik van een pruik, in veel culturen wordt dit veel gedaan en kan het erg natuurlijk lijken. Toch is een haartransplantatie niet zo erg intimiderend als dat het misschien klinkt.

Zit je haar goed na de haartransplantatie?

Veel mensen spenderen soms uren om hun haar er optimaal uit te laten zien terwijl anderen er misschien nog geen vijf minuten per dag naar omkijken. Soms kiest men daarbij voor een haartransplantatie. Voor iedereen is het anders, sommige mensen willen gewoon per se krullend of stijl haar of dat de gel goed blijft zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here