Een uitschuiftafel is een uitkomst voor veel interieurs. Deze tafel is ontzettend handig om te gebruiken. Daarnaast zijn uitschuifbare tafels tegenwoordig ontzettend mooi in design waardoor je het verschil met een gewone de eettafel niet ziet. Het uitschuifbare systeem zit slim aan de onderkant verwerkt. Een tafel hoeft dan ook niet zeer dik te zijn. Doordat je een zeer modieuze tafel kunt gebruiken met het gemak van extra ruimte die je kunt creëren is een uitschuifbare tafel bij verschillende interieurs een ideale keuze.

Een uitschuiftafel gebruiken

Als je de ruimte in je woning goed wilt kunnen gebruiken dan is een uitschuiftafel ideaal om te gebruiken. Door een uitschuifbare tafel neer te zetten neem je een kleine ruimte in beslag. Je kunt de ruimte optisch groter houden door een niet te grote tafel te gebruiken. Met deze tafel kies je dan ook de kleinste tafel met het gemak van een grote tafel.

Verschillende maten uitschuiftafels zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 6 man, die uit te breiden zijn tot grotere eettafels. De grootste uitschuiftafels hebben plek voor 12 man. Als je vaak maar met 2 of 4 man dineert dan zou je genoeg hebben aan een tafel van 120 of 140 centimeter. Zitten er standaard meer mensen aan de tafel dan zal de basismaat groter moeten zijn. Wanneer meer mensen op bezoek komen zou je de eettafel uit kunnen schuiven. De uitschuiftafel is er op gericht om makkelijk uit te kunnen schuiven. Meerdere systemen zijn verkrijgbaar waaronder het uitschuiven van het plateau onder de tafel of het toevoegen van een extra stuk tafel.

Verschillende soorten tafels

Een uitschuiftafel is in verschillende maten verkrijgbaar. De standaardmaat zal zeer klein zijn zodat de tafel makkelijk in huis te plaatsen is. Doordat het mechanisme makkelijk terug te schuiven is, houd je een kleine tafel over van tussen de 120 cm en 160 cm. Wanneer de tafel uitschuift dan kun je de tafel groter maken van 160 centimeter tot wel 240 centimeter, afhankelijk van het design.

Naast de maten kun je ook tussen verschillende soorten designs kiezen. Uitschuiftafels zijn dan ook in verschillende vormen verkrijgbaar. Naast de standaard rechthoekige tafels kun je ook een ovale en zelfs ronde uitschuiftafel vinden. De ronde uitschuiftafels krijgen een ovale vorm wanneer je de tafel verlengt. De uitschuiftafels zijn daarnaast in verschillende materialen verkrijgbaar, denk aan tafels met hout, rvs, metaal, glas en andere materialen. Het uitschuifbare systeem verschilt dus ook per tafel. Wanneer je vaak de tafel gaat verlengen is het meest handige systeem een uitschuifbare tafel waar je alleen het blad hoeft uit hoeft te schuiven. Tafels met extra poten geven echter meer stevigheid en zijn handig als je van een kleine tafel een zeer grote maakt.

De voordelen van een uitschuifbare tafel

Het grootste voordeel van de uitschuiftafel is dus de ruimte die je overhoudt. Dit kan zeer prettig zijn wanneer je een kleine eetkamer hebt, andere meubelen hebt die veel ruimte in beslag nemen of graag ruimte overhoudt. Als je niet altijd de tafel nodig hebt voor veel mensen dan kun je makkelijker de ruimte benutten die je hebt. Een tafel van 120 of 140 cm is immers groot genoeg om aan te studeren, werken of eten. Je houdt dan meer leven ruimte rondom de tafel over. Als je veel door huis loopt van het zeer prettig zijn en het ook daarnaast natuurlijk ook heel ruimtelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here