Misschien staat het al een hele lange tijd op je bucketlist, misschien begin je je er pas net een beetje in te verdiepen. Hoe dan ook, wanneer je gaat hiken is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Wanneer je voor het eerst te voet op pad gaat zijn er veel dingen waar je misschien niet zeker van bent. Geen paniek, want in deze blog vind je het antwoord op de vraag “hoe bereid ik me voor op hiking?” Lees snel verder! 

De juiste uitrusting 

Om te beginnen is het natuurlijk wel zo fijn als je de juiste uitrusting hebt, voordat je gaat beginnen met je hike tocht. Denk hierbij aan de juiste survivalgear. Goede uitrusting is belangrijk omdat het je beschermt tegen de elementen en je comfort verbetert tijdens het hiken. Goede survival kleding is gemaakt van ademende waterdichte en warmte-isolerende materialen die jou beschermen tegen regen, wind en koude temperaturen. Voordat je gaat hiken, zorg dat de uitrusting goed is! 

Bepaal je route 

Voordat je er op uit gaat is het natuurlijk wel zo fijn om je route vooraf te bepalen. Ga daarom eerst op zoek naar een trail die geschikt is voor beginners. Er zijn verschillende websites waar je inspiratie op kunt doen. Kijk voordat je de trail begint ook altijd de route op de kaart. Dan weet je namelijk waar je bent, of er eventueel routes je pad kruisen en of je eventueel een kortere route kunt nemen als het echt niet meer gaat. 

Drink voldoende water

Daarnaast is het essentieel dat je tijdens je hike gehydrateerd blijft. Probeer minimaal 4 kopjes water te drinken voordat je gaat wandelen en plan zo’n twee kopjes vloeistof voor elk uur dat je gaat wandelen in. Zorg er ook voor dat je tijdens je wandeling schoon drinkwater kunt meenemen. Als je niet zeker weet of er schoon drinkwater is op jouw route, neem dan een waterfilter mee. 

Houd rekening met het weer

Wanneer je voor het eerst gaat hiken is het wel zo fijn als het weer meezit. Houd daarom de temperatuur goed in de gaten van het gebied waar je gaat hiken via een betrouwbare website of applicatie. Zo kun je je hike plannen wanneer de omstandigheden het beste zijn. Wanneer je weet hoeveel graden het wordt kun je je ook kleden naar het weer. 

 

Rust voldoende 

Tot slot willen we meegeven dat het ontzettend belangrijk is om voldoende te rusten. Hiken kan namelijk vermoeiend zijn. Zorg dat je genoeg pauzes neemt. Vooral wanneer je voor het eerst gaat hiken is het belangrijk om te weten wanneer het tijd is voor een korte pauze. Daarnaast is het ook goed als je om de zoveel tijd even wat kleins eet. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here