Het dekbed is essentieel voor een goede nachtrust en een goede nachtrust is weer essentieel voor ieder persoon. Het is daarom van belang dat je aandacht besteed aan het type dekbed dat je aanschaft. Dit geldt helemaal voor mensen die een verstoorde nachtrust hebben of mensen die heel specifiek slapen. De vulling van het dekbed heeft absoluut veel invloed op de kwaliteit van het dekbed en daarmee ook op jouw nachtrust. Hoe je dan ook de juiste vulling kiest, dat lees je in dit artikel.

 

Warmteklasse

Welke warmteklasse je nodig hebt zegt natuurlijk al veel over naar welke dekbedden je moet gaat kijken. Over het algemeen onderscheid men 4 verschillende warmteklassen die elk weer andere eigenschappen heeft. Warmteklassen 1 is het warmste type en daarmee uitermate geschikt voor wol of dons. Hetzelfde geld voor warmteklasse 2, alleen is deze iets minder warm. Warmteklasse 3 is een fijne middenweg voor zomer en winter dekbedden en daarmee vaak gevuld met katoen. Warmteklasse 4 is een licht zomerdekbed dat voor warme dagen bedoeld is. Materialen als bamboe en katoen worden vaak gebruikt voor deze types. Het is dus belangrijk om te kijken naar de warmteklasse als je van plan bent om een dekbed te kopen.

 

Luxe

Het kan best dat je op zoek bent naar dekbedden binnen het hoge segment. Dan is er zeker onderscheid te maken binnen de verschillende materialen. Zo heb je bijvoorbeeld ganzen donzen dekbedden, die vaak wat beter zijn dan traditionele donzen dekbedden. Of bijvoorbeeld kameelharen dekbedden, iets dat je niet vaak ziet. Deze types zijn over het algemeen wel wat duurder, maar dan heb je natuurlijk ook wel wat. Ook kun je ervoor kiezen om te zoeken in het betaalbaardere segment. Vaak kom je dan uit op synthetisch materiaal. Naast dat dit materiaal betaalbaarder is, kun je de dekbedden ook simpelweg wassen in de wasmachine. Dit is dus een fijn voordeel dat mooi meegenomen is.

 

Misschien een natuurlijk dekbed?

Er is veel keuze als het gaat om natuurlijke dekbedden. Zo heb je een donzen dekbed, waarbij het onderscheid is te maken tussen ganzendons en eendendons. Daarnaast heb je wildzijde dekbedden, kameelhaar of kasjmier. Ook heb je het traditionele wollen dekbed en dekbedden gevuld met katoen. Als tegenpool heb je dan synthetische dekbedden met de hierboven genoemde voordelen. Het nadeel is wel dat andere materialen beter isoleren. Voor welk materiaal je uiteindelijke gaat, het blijft een persoonlijke keuze.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here