Men heeft in het dagelijks leven allemaal wel veel te doen. Zo functioneren we allemaal als losse eenheden die allemaal hun steentje bijdragen in de samenleving. Maar het kan echter af en toe moeilijk zijn om alle nog te komen zaken op een rijtje te houden. Er is ook zo veel te doen hè?

Daarom zoekt men actief naar verschillende manieren om hun zaken op een rijtje te houden. Overzicht houden op alles wat nog te doen valt kan namelijk best wel lastig zijn en het is iets wat je eigenlijk moet aanleren. Er zijn kleine manieren om overzicht te houden op je activiteiten en plichten, maar ook manieren die een wat groter obstakel vormen.

Schema’s printen

Als je veel te doen hebt en je weet niet zo goed waar je nou mee moet beginnen. Je raakt in de stress en besluit vervolgens om toch maar bijna niks uit te voeren. Je raakt als het ware verdwaald in de hoeveelheid taken doen je nog te doen staat. Door je dag goed uit te plannen en te verdelen in stukjes kom je een stuk verder en dreig je niet zo erg af te dwalen in de onderwerpen. Een handig hulpmiddel dat je zelf kunt samenstellen is een schema. Door middel van een kabel printer kun je makkelijk en in hoog tempo een schema uitprinten. Met een goed codeersysteem wordt de printer beter.

Agenda maken

Je krijgt veel te horen op een dag, binnen een week. Veel van deze dingen moet je van op de hoogte zijn, omdat deze voor jou van belang zijn, of omdat je erbij betrokken bent. Als je weet dat je iets zal moeten doen in de toekomst, maar bang bent dat je zal vergeten wat je precies moet doen, dan zet je het in je agenda. Je agenda is erg behulpzaam als je geen belangrijke gebeurtenissen uit het oog wil verliezen, als bijvoorbeeld een verjaardag van iemand.

Zelfbinding

Ten slotte heb je nog een middel om je eigen luiheid mee te bestrijden. Soms heb je het dat je vreest dat je zelf te laks om zal gaan met je eigen schema/planning. Of soms gebeurt het gewoon. Door jezelf te binden aan het onderwerp, wordt je sneller geneigd om toch wat beter om te gaan met het desbetreffende onderwerp. Je kunt jezelf binden door jezelf persoonlijk te betrekken. Of je kunt jezelf sancties opleggen. “Als ik dit niet volgens schema doe, koop ik voor mezelf een week geen chips meer”. Ook dat is een effectieve methode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here