De kans is groot dat je toen je klein was meerdere stuiterballen hebt gehad. Wellicht werden je ouders destijds wel helemaal gek van het gestuiter, maar jij vond het ongetwijfeld fantastisch speelgoed. Een stuiterbal is gemaakt van een elastisch rubber. Hierdoor stuitert de bal meerdere keren voordat hij weer stil op de grond ligt. Het leuke aan een stuiterbal is misschien wel het feit dat er ongelooflijk veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Van grote tot kleine stuiterballen en van stuiterballen met felle kleuren tot aan leuke patronen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je geheel eigen stuiterbal te maken!  

Aan de slag gaan met je eigen stuiterbal 

Het maken van je eigen stuiterbal is voor ieder kind een zeer leuke activiteit. Naast het feit dat ze creatief bezig zijn, kunnen ze na afloop helemaal genieten van hun eigen unieke stuiterbal. Deze stuiterbal ga je dan ook zeker niet in de speelgoedwinkel vinden. Maar hoe begin je nu met het maken van je eigen stuiterbal? Ten eerste dien je in de speelgoedwinkel een set te kopen voor het maken van je eigen stuiterbal. Deze zijn in de meeste speelgoedwinkels verkrijgbaar. Ook is een ruime en bedekte werkplek een aanrader om geknoei te voorkomen.   

Zo maak jij je eigen stuiterbal 

Open als eerste de set en leg alle materialen op de werkplek. Een set bestaat vaak uit wat poeder en een vloeistof. Giet het vloeistof in een klein bakje en voeg het poeder toe. Vervolgens dien je het poeder goed door te roeren. Het poeder dient dan ook volledig te zijn opgelost en het mengsel mag geen klonten bevatten. Vervolgens kun je het mengsel in de bijhorende mallen gieten. Laat het mengsel vervolgens enkele minuten rusten zodat het mengsel is uitgehard. Haal vervolgens de bal uit de mal en laat deze enkele uren goed drogen. Na afloop kun je de bal helemaal zelf versieren.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here