Veel beginnende bestuurders hebben nogal moeite met een onderdeel tijdens het autorijden, namelijk file parkeren. Dit is natuurlijk ook niet zo heel gek, want het vergt heel wat inschattingsvermogen. Echter zijn er wel een paar handige tips die je kunt gebruiken om het fileparkeren net even wat makkelijker te maken. Daarom geven we je in deze blog 5 tips die ervoor zorgen dat jij een pro wordt in file parkeren! 

Parkeerhulp 

Ok, voordat we je allemaal tips gaan geven om zelfstandig je auto te parkeren willen we je aanraden om je auto te voorzien van parkeerhulp. Dit kan zijn in de vorm van een achteruitrijcamera of parkeersensoren. Deze sensoren zorgen ervoor dat jij minder hoeft te vertrouwen op je eigen inschattingsvermogen en de auto meer kunt besturen op feitelijk inzicht. Wanneer je te dicht bij een object komt hoor je een gepiep. Hoe dichterbij het object, hoe sneller de piep. Zo weet je dus precies hoe ver je nog kunt doorrijden. 

Kies de juiste plek

Vervolgens is het belangrijk dat je de juiste plek uitkiest. Hier begint het fileparkeren eigenlijk ook mee. Vooral wanneer je voor de eerste keer alleen gaat fileparkeren is het belangrijk om geen lastige plek uit te zoeken. Zorg er vervolgens voor dat je een ruimte hebt die minstens een meter langer is dan je eigen auto. Maak het jezelf niet al te moeilijk! 

Rij altijd langzaam tijdens het parkeren

De meeste mensen willen tijdens het fileparkeren haasten omdat zij zenuwachtig worden. Vooral wanneer er nog een aantal auto’s achter je staan. Dit is alles behalve verstandig. Het is daarom ook heel belangrijk om altijd, maar dan ook echt altijd, langzaam achteruit te rijden. Trek je gewoon niet teveel aan van het andere verkeer, want zij kunnen echt wel even een aantal seconden wachten. Doe je dit niet? Dan loop je natuurlijk eerder het risico om ergens tegenaan te rijden en dan mogen ze nog langer wachten. Dus, rij altijd langzaam. 

Sturen maar

Nu mag het echte werk beginnen. Je rijd dat auto langzaam, nogmaals; langzaam, recht achteruit. Als de bumper van de geparkeerde auto ongeveer halverwege jouw auto is, draai dan je stuur zo ver mogelijk naar rechts. Staat de auto aan de linkerkant? Dan stuur je uiteraard naar links. Je moet net zover insturen totdat de achterste hoofdsteun van jouw auto gelijk staat aan de bumper van de auto naast je. 

Keep practicing! 

Tot slot is het gewoon belangrijk dat je blijft oefenen en oefenen. Hoe vaker je gaat fileparkeren, hoe sneller je het onder de knie krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je je auto leert kennen. Begin op rustige plekken en naarmate je er beter in wordt kan je het steeds vaker in de drukke straten proberen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here