Ga je deze vakantie nog weg naar het buitenland, maar laat je je huis liever niet onbewaakt achter, dan kan het goed zijn te overwegen een alarminstallatie te nemen. Hoewel je vast wel aan een vriend, of een buur zal vragen een beetje op het huis te letten, kan een alarm toch de veiligheid een flink stuk omhoog brengen.
Immers wil je het letten op het huis ook zo makkelijk als mogelijk maken voor degene aan wie je hebt gevraagd dat te doen. Daarom is het niet zo’n gek idee ook een alarm te gebruiken als je mensen vraagt op je huis te letten. 

Camera’s 

Ook goed mogelijk is het installeren van camerasystemen in je huis. Op die manier kan je er voor zorgen dat als je alarm af gaat, je ook daadwerkelijk iets kan doen. Zo ging laatst bij mijn overbuurman het alarm af, terwijl hij zelf op vakantie was. Hij belde mij om te vragen of het uitgeschakeld was (wat ze met een app van afstand konden doen) en of ik iemand zag. Ik had niks gezien, maar voor hetzelfde geld was er wel iets te zien, of was er net wat te zien terwijl er niemand thuis was bij de buren. Met camera’s kan je dit probleem oplossen, aangezien je dan dus zorgt dat je altijd zelf van een afstand mee kan kijken, of iemand in de alarmcentrale mee kan laten kijken. 

Lichten 

Toen bij mijn over buurman het alarm af ging, ging er ook een lamp branden. Een soort zwaailicht met oranje licht op de voorkant van zijn huis. Op die manier kunnen voorbijgangers zien dat er daar een alarm af gaat en zullen ze niet in de war zijn en zich afvragen waar al dat geluid vandaan komt. Hoewel toegegeven, dit bij daglicht een beetje lastig op te merken is. 

Automatisch politie inschakelen 

Ook een optie met een alarm is om automatisch de politie te laten bellen. Hoewel dit kan leiden tot een vals alarm, kan het ook een eventuele inbraak op heterdaad betrappen. Met een camera systeem erbij is dit goed bruikbaar wel, aangezien je dan een alarmcentrale mee kan laten kijken voor de politie ingeschakeld wordt, waardoor je dus kan voorkomen dat de politie hun tijd komen verdoen bij jouw huis en zich met belangrijke zaken kunnen bezighouden zo veel als dat mogelijk is, zonder onnodig uit te hoeven rukken voor inbraken die er niet zijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here