Heb jij zakenrelaties, of potentiële zakenrelaties in Engeland en wil je deze contacten graag zo goed mogelijk onderhouden? Dan zijn er een aantal zaken die slim zijn om goed in de gaten te houden en op de juiste manier aan te pakken. Wij zetten ze hieronder voor je neer en geven er in het kort wat extra informatie bij, zodat jij alle do’s en don’ts kent voor het zakendoen in Engeland.

Kleding is belangrijk

Het is een stereotype, maar net zo goed is het ook waar. Voor Engelsen is het belangrijk om je netjes te kleden. Engelsen dragen graag een pak en zien er professioneel uit als het gaat om het werk en de zaken. Wanneer jij bij een belangrijke klant in een pak aankomt dan zul je ook sneller serieus genomen worden en is de kans van slagen groter. Bovendien is dit ook direct het eerste beeld dat iemand van je krijgt zodra je iemand ontmoet.

Zakelijk en privé blijft gescheiden

Verder proberen Engelsen het werk en hun privéleven zoveel mogelijk gescheiden te houden. Het is natuurlijk goed om een relatie op te bouwen, maar wees ervan bewust dat niet iedereen erop staat te wachten om het over hun familieleven te hebben of hoe hun weekend was.

Schriftelijk vastleggen is belangrijk

Voor een Engelse zakenman of vrouw betekent het niks om een mondelinge overeenkomst te sluiten. Er wordt veel waarde gehecht om dingen schriftelijk vast te leggen. Sowieso wordt er veel waarde gelegd aan schriftelijke communicatie omdat dat betrouwbaarder is dan mondelinge communicatie. Zorg er dus altijd voor dat het schriftelijk contact betrouwbaar en kundig overkomt. Helemaal bij brochures of grotere bestanden waar meer informatie in terugkomt is het belangrijk dat dit punctueel en correct is geschreven. Indien nodig dan is het raadzaam om zaken over te laten aan een Engels vertaalbureau.

Tijd is ook zeer belangrijk voor Engelsen

Engelsen zijn vaak erg druk en tijd is voor hun zeer belangrijk. Ga hier dus op de juiste manier mee om. Plan wat extra tijd in, zodat je zeker weet dat je altijd op tijd bent. Te laat komen is het slechtste begin van een zakelijke afspraak om mee te beginnen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here