Je voeten krijgen veel te verduren, van knellende schoenen tot opgelopen sportblessures. Los van sportieve activiteiten en het type schoeisel dat je draagt kun je ook tijdens je dagelijkse werkzaamheden je voeten overbelasten. Of problemen ervaren die voortkomen uit de stand van je voeten. In veel gevallen kan de podotherapeut je helpen met een passende behandeling.

Houdingsklachten
Het is mogelijk dat de specifieke stand van je voeten resulteert in voet- en houdingsklachten. Heb je bijvoorbeeld last van rugpijn? Dan kan het zijn dat dit voortkomt uit de stand van je voeten. Een podotherapeut kijkt naar je houding waarbij niet alleen aandacht is voor je voeten maar ook voor je knieën, heupen en rug. De podotherapeut kan afhankelijk van jouw specifieke klachten ook onderzoek doen naar de stabiliteit van je gewrichten, de drukverdeling van je voeten en de beweging en afwikkeling van jouw voeten. Podotherapie Apeldoorn kan je door een uitgebreid onderzoek helpen met specifiek behandelplan.

Voetproblemen
Op het moment dat je pijnklachten aan je tenen ervaart kan een podotherapeut onderzoeken wat de oorzaak hiervan is en hoe de klachten het beste aangepakt kunnen worden. Het kan hierbij gaan om heel verschillende problemen, van hamertenen tot nagelbedletsel. Ook voor voetklachten, enkelklachten en hielklachten kun je bij een podotherapeut terecht. Ervaar je bijvoorbeeld een stekende pijn in je hiel tijdens het lopen dan kan dit duiden op hielspoor. Een podotherapeut kan verschillende behandelmethoden inzetten om je te helpen van deze pijnklachten af te komen.

Sportblessures
Hoewel sporten goed is voor je gezondheid loop je als sporter ook het risico op de nodige blessures. Blessures aan voeten vormen hierop geen uitzondering. Sportblessures aan de voet komen bijvoorbeeld voor bij hardlopers. Vermoed je dat je een sportblessure aan je voet hebt opgelopen? Een bezoek aan de podotherapeut kan je wijzer maken. Niet alleen kan deze deskundige je van je blessure afhelpen, vaak is er ook aandacht voor het voorkomen van een volgende blessure. Ben je namelijk eenmaal geblesseerd geweest aan een specifieke plek, dan zal dit ook in de toekomst een zwakkere plek blijven.

Eelt en likdoorns
Misschien denk je bij eeltvorming niet meteen aan een bezoek aan een podotherapeut in Apeldoorn. Toch is het bij veel eeltvorming geen gek idee om eens langs te gaan bij een deskundige. Eeltvorming is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid en kan daarom een probleem aanduiden. Zo kan het zijn dat er op bepaalde plekken op je voet tijdens het lopen te veel druk ontstaat. Voor een likdoorn geldt hetzelfde. Hoewel je nog niet direct pijnklachten hoeft te ervaren, signaleren eeltvorming en likdoorns een punt van overmatige druk dat aandacht nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here