De laatste jaren zijn er flink wat dingen misgegaan bij de Belastingdienst. Heb jij jouw aangifte gedaan en krijg je een melding van de Belastingdienst dat er iets niet correct is gegaan? Dan is het ontzettend belangrijk dat je dit natuurlijk op de juiste manier oplost. Wij hebben verschillende tips op deze pagina vermeld die je hierbij kunnen helpen, zowel voor mensen die de aangifte prive doen, als voor ondernemers.

  • Kijk alles eerst zelfstandig goed na
  • Bel (meermalen) met de Belastingdienst
  • Spreek met een adviseur
  • Nog geen oplossing?

Kijk alles eerst zelfstandig goed na

Hoewel het voor jezelf heel onwaarschijnlijk kan klinken, kan het altijd zo zijn dat je zelfstandig iets toch niet helemaal correct hebt gedaan. Alvorens andere stappen te nemen is het daarom aan te raden om zelf eerst alles goed na te kijken. Ga goed op zoek daar de fout of de melding die de belastingdienst heeft gegeven.

Vaak wordt daar namelijk al veel informatie gegeven over wat er in jouw geval precies niet klopt. Doe ook meer research online, want er bestaat een goede kans dat er al andere mensen zijn die hetzelfde hebben als jij en er online een vraag over hebben gesteld. Zelf kun je natuurlijk ook op een online forum of elder een vraag proberen te stellen.

Bel (meermalen) met de Belastingdienst

Voordat je een adviseur belt kun je ook altijd eerst even met de Belastingdienst zelf bellen. Zij zullen je vaak direct al meer informatie kunnen geven over wat er precies aan de hand is. Geen zin om in de wacht te blijven? Zet je luidspreker aan en leg de telefoon naast je neer.

Spreek met een adviseur

Kom je er met de voorgaande stappen niet uit of ben je het simpelweg niet eens met de uitspraak van de Belastingdienst? Dan is het raadzaam om een adviseur te vragen. Dit kan een jurist zijn, zoals vandermaas-verhoog.nl of een andere persoon die je kent. Zij kunnen je vaak al snel meer informatie geven over wat de beste aanpak is voor jouw situatie. Misschien ben je het inderdaad niet eens met de Belastingdienst, maar je wilt natuurlijk de stappen nemen die echt de beste oplossing zijn voor jou.

Nog geen oplossing?

Wanneer je nog geen juiste oplossing hebt gevonden dan kun je natuurlijk ook altijd nog juridische stappen ondernemen. Maar dit wordt aangeraden als laatste redmiddel. Overleg dit dan ook altijd eerst met een adviseur, omdat je liever niet slechter uit de situatie wilt komen dan die op dit moment is.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here