Je wilt goud of zilver verkopen. Hoe ga je te werk en waar let je precies op? Hier een aantal tips om rekening mee te houden voordat je bij een inkoper langsgaat met jouw zilveren of gouden spullen.

Wat weet je al?
Zilver of goud verkopen doe je vaak niet zomaar. Het is altijd verstandig eerst zelf onderzoek te doen naar de mogelijke waarde van je spullen. Zo kan zowel goud als zilver voorzien zijn van een keurmerk of cijfers bevatten die iets zeggen over het soort zilver of het gehalte goud. Verder is het belangrijk het zilver of goud zelf te wegen voordat je ermee naar een inkoper gaat. Door zelf te wegen kun je alvast een indicatie van de waarde krijgen. Bovendien heb je zo ook een gewicht waarmee je de inkoper kunt controleren. Houd er wel rekening mee dat wanneer je weegt het echt alleen om het goud of zilver moet gaan. Ook zijn keukenweegschalen vaak minder nauwkeurig dan precisieweegschalen.

Vergelijk inkoopprijzen
Of het nu gaat om sieraden, bestek of ander waren, je wilt jouw goud of zilver verkopen voor een eerlijke prijs. Na een zoektochtje op het internet leer je al snel dat er aan kopers geen gebrek is. Het loont daarom absoluut de moeite om de inkoopprijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Is er weinig transparantie op dit gebied? Dan is het verstandig nog even verder te zoeken. Zie je wel prijzen op een website staan, kijk dan of er een datum bij genoteerd staat. Overweeg anders een telefoontje naar de inkoper. Op die manier weet je zeker dat de genoemde bedragen actueel zijn.

Laat je waren zichtbaar wegen
Heb je eenmaal een inkoper van goud of van zilver gevonden waarvan de prijzen en werkwijze jou aanspreken, dan volgt in de meeste gevallen het maken van een afspraak. De inkoper gaat vervolgens jouw goud- of zilverwaren inspecteren en beoordelen. Laat het goud of zilver altijd wegen waar je zelf bij bent zodat je zelf ook inzicht hebt in het gewogen gewicht. Gespecialiseerde inkopers kunnen vlot een inkoopprijs voor je berekenen. Als je met die prijs akkoord gaat zal de betaling in veel gevallen direct voldaan worden.

Vooronderzoek loont
Verdiep je in het goud of zilver dat je wilt verkopen door te letten op keurmerken en andere waarde indicatoren. Volg de actuele koersen. Vergelijk inkopers op werkwijze en inkoopprijzen. Het vergt enige inspanning, maar het doen van vooronderzoek loont in veel gevallen de moeite. Met een beetje voorwerk weet je straks beter wat je verkoopt én welke prijs je hiervoor mag verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here