Goed tuinmeubilair is niet altijd goedkoop, maar met goed onderhoud gaat het bijna een leven lang mee – dus de aankoop moet zorgvuldig worden overwogen. We presenteren actuele trends en geven tips waar u op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Met de juiste tuinmeubelen tover je je terras om tot een ware oase van welzijn

Als je nieuwe tuinmeubelen wilt kopen, heb je keuze te over. Vroeger hoefde je alleen maar te kiezen tussen verschillende klapstoelen en tafels van staal en hout of – als goedkoop alternatief – van stalen buizen en kunststof. Inmiddels zijn niet alleen de materiaalcombinaties, maar ook de meubelvormen aanzienlijk toegenomen.

Dit zijn de tuinmeubeltrends voor 2022

Ook in 2022 zijn loungemeubels, brede, lage fauteuils, dagbedden en “outdoor sofa’s” in de trend. Met de gezellige en weerbestendige gestoffeerde meubelen wordt het terras of balkon omgetoverd tot een “buitenwoonkamer”. De loungemeubels zijn echter niet geschikt voor de klassieke barbecue-avond met buren, maar – met een bijpassende tuintafel – eerder voor een glaasje wijn in intiem samenzijn.

Loungemeubels met zachte bekleding zijn nog steeds erg populair.

Naast het design ligt dit jaar de focus op de multifunctionaliteit van de meubels: in de avonduren worden uitschuifbare ligbedden omgetoverd tot ruime loungeplekken, modulaire varianten maken het aan- en loskoppelen van meubels eenvoudig, stoelen die in elkaar gestapeld en ultralichte ligbedden zijn ruimtebesparend en praktisch. Uitklapbare tuintafels zijn ideaal wanneer spontane bezoekers worden aangekondigd.

Waterafstotende oppervlakken en UV-bestendige en kleurvaste bekledingen zijn belangrijk voor alle meubels. Hoogwaardige, ademende stoffen drogen snel en zijn slijtvast.

Naast het langlopende teakhout zijn ook roestvrij staal en – zoals voorheen – weerbestendige kunststoffen en kozijnen van licht aluminium in opkomst. Ook populair dit jaar zijn meubels gemaakt van geweven koorden of linten met een grote verscheidenheid aan weefpatronen: “Rope” is de naam van het designelement waarin de armleuningen of rugleuningen van de tuinmeubelen zijn geweven van touwen. Deze zijn meestal gemaakt van polyrotan, een robuustere en weerbestendige variant van rotan.

De kleurtrends voor tuinmeubelen voor 2022 zijn wit, antraciet, koelblauw en grijs, vaak in combinatie met effen bekleding of kussens in fel appelgroen, oranje of maritiem blauw die accenten zetten. Daarnaast blijft groen accenten leggen en straalt het een junglegevoel uit in alle mogelijke nuances op het terras in huis. De “botanische stijl” wordt gecompleteerd door stoffen en kussens met grootformaat plantenprints.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here