Conflicten komen overal voor. Om deze conflicten op te lossen, kan een mediator worden ingezet. Met mediation probeer je onder begeleiding van een mediator samen tot een oplossing te komen van een bepaald conflict. Vaak wordt er gedacht dat mediation alleen wordt gebruikt bij arbeidsconflicten of bij echtscheidingen, echter is het zo dat er veel verschillende soorten mediation zijn. In deze blog vind je al deze soorten mediation en wat deze soorten inhouden.

Arbeidsmediation

Wellicht heb je het zelf weleens meegemaakt, een conflict met je werknemer of werkgever. De relaties op de werkvloer zijn erg belangrijk, omdat je samen de beste resultaten wilt behalen. Een negatieve relatie met werknemers kan er ook voor zorgen dat het ziekteverzuim omhoog gaat. Om deze redenen kan het goed zijn om de relaties op de werkvloer te verbeteren. Arbeidsmediation kan jou hierbij helpen.

Echtscheidingsmediation

Een echtscheiding is voor beide partijen een pijnlijke ervaring. Ook komt er veel bij kijken, je moet namelijk een hoop zaken (samen) regelen. Het kan zijn dat de emoties hoog zitten of dat je het over bepaalde dingen gewoon niet eens wordt. Toch is het erg belangrijk om er samen uit te komen, niet alleen voor jullie, maar ook voor anderen. Echtscheiding mediation probeert jullie te helpen, zodat jullie samen tot oplossingen komen. Een voorbeeld van zo’n mediator is mediator utrecht bij scheiding.

Familie mediation

Arbeidsconflicten en echtscheidingen komen dus het vaakst voor bij mediators, maar er zijn ook nog ander soorten. Een voorbeeld is een conflict binnen een familie. Je hebt het waarschijnlijk zelf ook wel eens meegemaakt dat er een conflict was in jouw familie. Meestal kunnen deze conflicten opgelost worden samen, maar in sommige gevallen lukt dit ook niet. Familie mediation helpt mensen uit een familie om er samen voor te zorgen dat conflicten worden opgelost.

Mediation bij bestuurszaken

Er kunnen ook conflicten voorkomen tussen de overheid en burgers. De belangen kunnen botsen en een mediator probeert hierbij dan te helpen. Ook conflicten met de belastingdienst, justitie, provincies of gemeenten kunnen worden opgelost met behulp van een mediator.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here