Een slecht gehoor kan je dagelijkse bezigheden wel eens beperken. Maar geldt dat ook wanneer je een gehoorapparaat draagt? Je bent niet de enige die twijfelt over de mogelijkheden met een hoortoestel. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips om te sporten met een gehoorapparaat. Lees snel verder. 

Wees voorzichtig met je batterijen 

Wanneer je gaat sporten is het belangrijk om na iedere training je gehoorapparaat schoon te maken. Je kunt eventueel ook een droogdoosje gebruiken om de vocht en vuil te verwijderen. Bij hoortoestellen met losse batterijen is het belangrijk om ‘s nachts de batterijen eruit te halen en de batterij lade open te laten staan. Op deze manier kan het vocht er namelijk uit. Houd wel rekening met het feit dat je altijd een extra set Rayovac 312 batterijen op voorraad hebt! Mocht er iets misgaan met de batterijen, dan heb je altijd nog een extra set bij je. Wel zo fijn, toch?

Gebruik accessoires 

Probeer niet te bezuinigen in beschermende hulpmiddelen. Draag je bijvoorbeeld een ‘achter-het-oor’ hoortoestel, maak deze dan vast met een extra koordje zodat deze niet op de grond kunnen vallen als ze per ongeluk losraken. Zo’n koordje voorkomt ook dat je hoortoestel uitvalt door bijvoorbeeld zweet. Probeer daarbij ook te sporten met een zweetbandje, om het zweet op te vangen. Te veel vocht kan het toestel namelijk beschadigen. 

Informeer je teamgenoten

Sport je in teamverband? Dan is het wel zo belangrijk om al je teamgenoten te informeren over het feit dat je een gehoorapparaat draagt. Wanneer je deze niet draagt tijdens het sporten, is het ook iets wat zij moeten weten. Anderen moeten namelijk weten dat je bepaalde signalen kunt missen en op deze manier kunnen zij hier rekening mee houden. Soms is het nodig om op een andere manier te communiceren. Denk bijvoorbeeld aan gebaren. 

Blijf sporten! 

Tot slot is het heel erg belangrijk om niet te stoppen met sporten! Het kan inderdaad wel eens lastig zijn om motivatie te vinden, wanneer je er nog extra dingen ervoor moet doen, maar regelmatige lichaamsbeweging is ook belangrijk voor het gehoor. Je gehoor is een orgaan dat behoefte heeft aan constante toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Hoe het werkt? Door te bewegen zorg je voor een verbeterde bloedtoevoer naar de buitenste haarcellen in het slakkenhuis. Lang verhaal kort; niet stoppen met sporten! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here