In wezen verwijdert de ontharder calcium en magnesium om jouw water zacht te maken. Zelfs met de weinige nadelen van waterontharders die er zijn (voornamelijk kosten vooraf en een kleine kans dat je de smaak van gedemineraliseerd water misschien niet lekker vindt), zijn de voordelen van waterontharders de moeite waard.

Het type waterontharder dat je in huis hebt, kan je een aantal grote voordelen opleveren. De meeste mensen zijn zich echter niet bewust van de vele voordelen die een waterontharder zonder zout kan bieden.

Als je denkt aan “waterontharder”, denk je vaak simpelweg aan een systeem dat de harde mineralen zoals magnesium en calcium verwijderen in ruil voor natriumionen. Met een goed werkend systeem heb je echter ook geen last meer van watervlekken, vlekken of verstoppingen.

Er zijn echter meer opties om te overwegen en zoutvrij gaan zou bovenaan jouw lijst kunnen staan. Welk type waterontharder is beter? Welnu, er is geen pasklaar antwoord – het hangt allemaal af van de behoeften van jouw huishouden.

Feiten over waterontharders op zoutbasis

Dit type systeem verwijdert de harde mineralen uit jouw water, waardoor je dat verzachte water overhoudt dat je zo graag wilt en nodig hebt. Door een ionenuitwisselingsproces worden die mineralen vervangen door natriumionen.

Deze systemen, die effectief zijn voor water met een hoge hardheid, vereisen het gebruik van zout (pellets) en regeneratie-intervallen, of een hervulling van het hele proces en systeem. Dit kan de smaak van jouw water veranderen. Of, voor degenen die een natriumarm dieet zouden moeten volgen, kan dit een punt van zorg zijn omdat dit proces zout toevoegt.

Zoutvrije waterontharders

Zoals de naam al doet vermoeden, bieden deze systemen toegang tot zacht water zonder dat er zout nodig is. Met een mobiele wisseltankservice heeft jouw huishouden een continue stroom zacht water met alle voordelen van een zoutloos systeem.

Het is de perfecte oplossing als je minimaal onderhoud wilt en onthard water bij je thuis wilt laten bezorgen zonder dat je elektriciteit of zout nodig hebt een tankservice is ook ideaal in gebieden met beperkingen voor waterontharders.

Je kunt kiezen om een keramische waterontharder in je huishouden op te nemen. Kalk kan zich hier niet in hechten.

Voordelen van zoutvrije waterontharders

Oké, het is duidelijk dat er een belangrijk aantal voordelen aan zitten.  Laten we eens naar die lijst met voordelen kijken:

Zoutvrije units zijn doorgaans compacter, waardoor je ruimte bespaart.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het toevoegen van meer natrium aan jouw dieet, vooral als je te maken hebt met cardiovasculaire problemen.

Met deze systemen kun je water besparen en milieuvriendelijker zijn. Het betreft namelijk   waterbehandeling zonder chemicaliën.

Je hoeft geen geld uit te geven aan chemicaliën, zout of elektriciteit , wat een aanzienlijke besparing is.

Je kunt een servicecontract afsluiten voor onderhoud en tankwissels.

Jouw waterverbruikende apparaten gaan langer mee omdat je kalkaanslag en verstoppingen elimineert.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here