Om maar met de deur in huis te vallen; er zijn een hoop verschillende soorten dekbedden. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld de verschillende materialen en de maten. Ook heeft het te maken met het isolerende vermogen. Het is absoluut goed om te weten welke soorten dekbedden er allemaal zijn, helemaal wanneer je op zoek bent naar een nieuw dekbed. Ben je dus op zoek, of ben je gewoon benieuwd, lees dan vooral verder. In dit artikel vertellen we je namelijk alles over dekbedden.

 

Verschillende seizoenen

Omdat er in Nederland toch wel behoorlijk temperatuurverschillen zijn per kunnen zijn per seizoen, zijn er wel degelijk verschillende dekbedden. Je kunt kijken naar winter dekbedden, zomer dekbedden en dekbedden voor alle seizoenen. Een 4 seizoenen dekbed is geschikt voor alle seizoenen, en is om die reden een grote voorkeur voor veel mensen. Deze dekbedden sluiten goed aan op alle eigenschappen van alle seizoenen. Vaak zijn deze gevuld met synthetisch materiaal, wat ook goed te wassen is, dus praktisch in gebruik.

Om ervoor te zorgen dat je niet ligt te zweten tijdens warme zomernachten is het verstandig om het onderscheid te kennen tussen een zomerdekbed en andere dekbedden. Een zomerdekbed is perfect voor mensen die het ’s nachts snel koud hebben en in de zomer liever onder een dekbed liggen, ongeacht de hoge temperaturen. Ook deze dekbedden zijn vaak gevuld met katoen, synthetisch materiaal en bamboe.

 

Voor de winter

Ten opzichte van zomerdekbedden zijn winterdekbedden zwaarder en beter isolerend. Hierdoor zijn deze dekbedden simpelweg warmer en beter geschikt voor koude winterdagen. Je hebt daarnaast te maken met het onderscheid tussen winter+ en winter dekbedden. Dit onderscheid wil zeggen dat winter+ net iets warmer is en dus beter geschikt voor strenge winters. Normale winterdekbedden sluiten beter aan op de normale Nederlandse winters. Beide dekbedden houden je goed warm tijdens koude winterdagen

 

Maten

De algemene dekbed maten zijn aansluitend op matrassen. Namelijk eenpersoons, tweepersoons en alles daartussenin. De breedte varieert over het algemeen tussen 140 en 260 cm, waarbij 260 natuurlijk bestemd is voor twee personen. Wat betreft de lengte, deze varieert tussen de 200 en de 220 cm. Het is dus wel zo dat er genoeg variatie is voor afmetingen. Het kan namelijk zijn dat je slaap op een eenpersoons matras maar dat je een voorkeur hebt voor een groter dekbed, zorg er wel voor dat je dekbed niet te kort is. Niemand zit namelijk te wachten op koude voeten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here