Stoelen komen er in allerlei stijlen, kleuren, vormen en maten. Het is niet gek dat het door al deze keuze lastig is om de beste stoelen voor jouw eetkamer uit te kiezen. Ben je op zoek naar eetkamerstoelen voor in een knusse ontbijthoek, wil je een stoel hebben voor aan een grote eettafel of wil je juist een extra loungestoel hebben om toe te voegen aan jouw leeshoek? De mogelijkheden zijn er allemaal. Om te voorkomen dat jij jezelf overweldigend voelt door alle keuze, staan er in dit artikel een aantal handige tips. Wij helpen je met het bepalen van de juiste hoogte, de juiste stijl en het juiste materiaal voor de eetkamerstoelen.

De juist hoogte voor jouw stoelen

Meten is een belangrijk onderdeel wanneer je nieuwe meubels gaat kopen, vooral als het gaat om zitplaatsen in de keuken of rondom de tafel. De standaard zithoogte is 45 cm en een standaard tafelhoogte is 75 cm. Zorg dat je bij het meten van de eetkamerstoelen rekening houdt met de schort van de tafel. De schort is de hoogte van de poten. Hierbij is de dikte van het tafelblad dus niet meegerekend. Der schort geeft aan hoeveel bruikbare ruimte je hebt voor jouw benen. Zo voorkom je dat jouw knieën tegen de tafel drukken. Nadat je de hoogte hebt gemeten, is het tijd om te kijken wat de breedte is die gewenst is. Door rekening te houden met de hoeveelheid plek die jij tot jouw beschikking hebt, garandeer je dat je stoelen koopt die niet onnodig veel ruimte in beslag nemen. Zo kan je makkelijk op de stoel plaatsnemen en heeft iedereen genoeg bewegingsruimte. Er wordt over het algemeen aangeraden om 60 cm tussenruimte te houden tussen iedere stoel.

Het beste materiaal

Je kan er voor kiezen om verschillende ontwerpen bij elkaar te voegen of om alles in dezelfde stijl te houden. Als je van een gemengde samenstelling kiest, moet je goed nadenken wat voor afwerking je graag wilt. De stoelen moeten harmonisch samenwerken maar moeten in dit geval niet matchen. Door te kiezen voor een gelijkwaardig element, zoals de pootjes, blijft er een harmonie ontstaan. Je kan bijvoorbeeld ook voor dezelfde ontwerpen kiezen, maar zorgen dat ze allemaal een ander printje hebben. Wanneer je kiest voor een zelfde ontwerp voor de eetkamerstoelen, dan is het belangrijk om goed na te gaan wat voor stijl tijdloos is. Ondanks dat het leuk is om een gewaagde keuze te maken, komen er wel ineens 6 of meer van deze keuzes in jouw huis. Een drukke stoel kan hierdoor overweldigend werken. Wij raden daarom aan om te kiezen voor een natuurlijk materiaal met een interessant natuurlijke textuur, zoals leer.

Een tip voor kleine ruimtes

Mocht je niet heel veel ruimte tot jouw beschikking hebben, dan is het belangrijk om slim te spelen met de stoelen. Een slimme manier om ruimte te besparen en genoeg zitplekken te creëren, is door ze aan het einde van de tafel in te wisselen in een comfortabele kruk. Doordat de kruk geen rugleuning heeft, neemt hij minder ruimte in beslag en oogt de tafel ruimer en luchtiger. Voor meer inspiratie, ga je eens langs bij Home by Hauwert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here