Op steeds meer daken in ons land verschijnen zonnepanelen. Een goede ontwikkeling, want met zonnepanelen dragen we een steentje bij aan het milieu. We wekken immers zelf groene stroom op, waardoor we minder grijze stroom af hoeven te nemen. Zonnepanen zijn overigens niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je mogelijk ook zonnepanelen kopen. Wij vertellen je hier waar je in dat geval op moet letten.

Prijs
Veel mensen kijken allereerst naar de prijs als zij op zoek zijn naar zonnepanelen in Tilburg. Niet gek, want al met al kan de prijs voor zonnepanelen behoorlijk oplopen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je overweegt om jouw hele dak vol te leggen met deze panelen. In dat geval ben je al snel enkele duizenden euro’s kwijt. Deze prijs schrikt sommige mensen af. Toch moet jij je hier niet te veel door laten leiden. Op de lange termijn verdien je zonnepanelen namelijk weer terug.

Als je jouw hele dak vol legt met zonnepanelen wek je veel energie op. Dit betekent dat je minder stroom af hoeft te nemen bij een energiemaatschappij en dit zorgt ervoor dat jouw energiekosten dalen. Daarnaast kun je de btw terugvragen als je zonnepanelen koopt. Het gaat in dat geval om 21 procent van de aankoopprijs. Bij een groot aantal zonnepanelen levert dit je al snel een flinke bespring op.

Voor welk soort zonnepaneel kies je?
De prijs is niet het enige waar je op moet letten als je zonnepanelen in Eindhoven gaat kopen. Nee, want je moet ook naar het soort paneel kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten zonnepanelen. Tegenwoordig worden er voornamelijk polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen verkocht. Eerstgenoemde panelen zijn vaak blauw van kleur, terwijl de andere soort zwart is. Zwarte panelen vallen minder op dan blauwe, waardoor veel mensen voor monokristallijne zonnepanelen kiezen.

Veel mensen kiezen een soort zonnepaneel op basis van de kleur. Toch is er meer waar je op moet letten. Naast de kleur verschillen de panelen namelijk ook in andere opzichten van elkaar. Zo bieden monokristallijne zonnepanelen doorgaans een hoger vermogen dan polykristallijne zonnepanelen.

Garantie
Omdat zonnepanelen nogal wat geld kosten, verwacht je dat ze lange tijd meegaan. Gelukkig is dit bij de meeste zonnepanelen tegenwoordig ook het geval. Toch kan het zijn dat één of meerdere zonnepanelen na verloop van tijd gebreken gaan vertonen. Dit kan aan het paneel liggen, maar ook aan de omvormer. Om het systeem goed te laten functioneren, is het belangrijk dat alles naar behoren werkt. Hierdoor moet je een paneel of omvormer mogelijk vervangen. Uiteraard wil je niet zelf voor deze kosten opdraaien. Kijk daarom altijd goed hoe het zit met de garantie voordat je zonnepanelen koopt. Zodoende voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here